Bilder på ryska regeringstopparnas klockor avslöjar spelet bakom erkännandet

  24 februari 2022, kl 12.00

  Att ryssen och kusinen i väst är duktiga på att iscensätta och regissera politiska skeenden som ska se naturliga ut är inte något att skriva hem om. Man kan aldrig vara säker på vad man ser, vilket Morgonpostens läsare är varse.

  Inför den påstådda aggressionen och folkrättsbrottsligheten i östra Ukraina gick inte allt som tänkt. Man hade med koordinerade aktioner skapat vad som såg ut som en logisk följd som ledde till erkännandet av Luhansk och Donetsk. Regioner som alltså bröt sig ut ur Ukraina redan 2014.

  Problemet var att de olika regeringstjänstemännen hade glömt vrida om sina armbandsur, varpå berättelsen som kablades ut hade uppenbara kronologiska utmaningar.

  Mötet där säkerhetstopparna beslutade om erkännandet visade sig vara inspelat två timmar efter att Vladimir undertecknat de viktiga handlingarna.

  Det framgår av en bildserie som levereras av @Forrest_Rogers, som noga synat de ryska toppchefernas klockor.

  Putin bär för övrigt vad som ser ut att vara en Blancpain Léman Aqua Lung Grande Date (värde drygt 200 000 kr), vilket är samma modell som han bar när han signerade fördraget som föranledde annekteringen av Krim.

   

   

  Fler notiser