Elon Musk jämför orättvist Adolf Hitler med diktatorn Justin Trudeau, judisk lobbyorganisation begär att tweeten raderas

  18 februari 2022, kl 16.00

  Miljardären Elon Musk jämförde Kanadas premiärminister Justin Trudeau med Adolf Hitler i en mem, en bild med rolig text. Han tog sedan ner bilden, oklart om det var på uppmaning av någon eller helt enkelt på eget bevåg.

  Jonathan Greenblatt från ADL krävde att Musk skulle ta ned bilden, eftersom han tyckte jämförelsen var opassande och missvisande.

  Musks roliga mem grundar sig i Trudeaus behandling av demonstranterna i Ottawa. Något vi rapporterat om här när han blev utsedd till årets person av Time Magazine. Även American Jewish Congress blev arga och bad omedelbart om en ursäkt från Musk. Innan tweeten togs bort hade den 35 000 gillningar och 9000 delningar.

  Musk är känd för att vara öppenhjärtig och fräck på Twitter. En gång blev han stämd av en grottspecialist som han kallade pedofil. Han blev dock friad då han raderat uttalandet och bett om ursäkt väldigt snabbt. Musks försvar inriktade sig på att han faktiskt raderat den dåligt emottagna tweeten ganska fort och sedan bett och ursäkt och velat gå vidare från ämnet. Musks tweet beskrevs som klumpig, men agerandet efteråt visar att anklagelsen inte var allvarligt menad.

   

   

  Fler notiser