Peter Thiel lämnar Facebooks styrelse efter 17 år

  8 februari 2022, kl 15.00

  Vi rapporterade nyligen om Facebooks jättetapp på börsen. Techjätten har problem, bland annat med att yngre människor väljer konkurrenter.

  Peter Thiel meddelar att han slutar i styrelsen för Meta, som Facebooks paraplyorgan kallas, där han suttit sedan 2005. Thiel är annars mest känd som grundare av Paypal.

  Enligt uppgifter till New York Times är Thiels plan nu att lägga mer tid på att stödja politiska kandidater inför mellanårsvalen i november. Det är främst kandidater som stödjer Donald Trumps politiska plattform som han kommer arbeta med.

  Thiel säger att det varit ett privilegium att arbeta med en intelligent entreprenör som Mark Zuckerberg.

  Thiel föddes 1967 i Frankfurt och emigrerade med familjen till USA vid ett års ålder. Som ung var han en stor J.R.R. Tolkien-entusiast och sex företag han grundat bär namn från böckerna: Palantir Technologies, Valar Ventures, Mithril Capital, Lembas LLC, Rivendell LLC och Arda Capital.

  Thiel investerade 500 000 dollar i startupen Facebook 2004 mot 10,3 procent av aktierna och en plats i styrelsen. Han har sålt delar av sitt aktieinnehav i Facebook i omgångar, 2012 sålde han för 638 miljoner dollar och 2016 för runt en miljard. 2020 hade han runt 10 000 aktier kvar.

   

   

  Fler notiser