Även Nils Lofgren tar bort sin musik från Spotify i protest mot Joe Rogan, tredje musikern på kort tid att lämna

    30 januari 2022, kl 19.21

    Nils Lofgren tar bort sin musik från Spotify i protest mot att plattformen tillåter Joe Rogan ha vilka gäster han vill. Enligt Lofgren sprider han felaktiga fakta och missvisande åsikter om Covid 19 och pandemin.

    Precis som sina geriatriska kollegor Neil Young och Joni Mitchell har han tagit beslutet efter protesterna mot att Joe Rogan hade doktor Robert Malone som gäst, något Morgonposten rapporterat om.

    Lofgren har turnerat med Bruce Springsteen och har till och från varit med i Neil Youngs kompband Crazy Horse. Han har också en solokarriär.

    Precis som Young, 76, och Mitchell, 78, är Lofgren 70 plus, och det ser ut som en äldre och bräcklig samling musikers avståndstagande från plattformen. Lofgren kallar sjukhuspersonalen heroisk, och att säga nej till deras rop på hjälp för pengars skull är inte okej. Detta syftandes på ett öppet brev som forskare och läkare undertecknat i protest mot Rogan och Malone.

    Även hertigparet av Sussex kritiserar Spotify för Rogans podcast. Man kommer inte lämna plattformen, påstår man, där man har ett avtal på 18 miljoner dollar att producera egna podcasts. På två år har man mäktat med att släppa exakt ett avsnitt. Paret meddelar sin kritik mot plattformen via sin välgörenhetsorganisation Archewell. Enligt de har hundratals miljoner människor farit illa på grund av missvisande information.

     

     

    Fler notiser