Robert Malone, som genom sina mycket tidiga experiment med mRNA-vaccin blev en pionjär inom denna forskning har blivit alltmer kritisk mot hur vaccinet används. Det har lett till en permanent avstängning från Twitter, något som i Sverige hälsats med tillfredsställelse av bakteriologiprofessor Agnes Wold. Själv använder hon ständigt Twitter till att propagera för att alla måste vaccinera sig. Ibland avbryter hon detta flöde med att rekommendera ett vin eller berätta vilka öppettider Systembolaget har. Ibland blir det också ett glädjetjut när någon likt Malone fått sin yttrandefrihet begränsad.

Robert Malone är doktor inom virologi och immunologi och en av pionjärerna i utvecklandet av mRNA-vaccin. Under hösten har han fått en stor ökning i antal följare på Twitter på grund av sin kritik mot flera av den amerikanska statens åtgärder mot covid-19. Han har uttryckt kritik mot vaccinen, deras effekt och varnat för biverkningar. Han är helt emot vaccinering av barn.

Den 29 december blev han permanent avstängd från Twitter med motiveringen att han brutit mot deras regler om desinformation rörande covid-19. Vilken tweet det var framgår inte, men det sista han skrev var att en undersökning över sex månader visar att inokulation med Pfizers vaccin gjorde mer skada än nytta.

Malone kommer gå vidare rättsligt mot Twitter, exakt hur vill han inte säga ännu. Han hänvisar till fallet med journalisten Alex Berenson, en annan person som lyft fram kritik mot vaccin och fallit offer för Twitters godtyckliga avstängningar. Berenson driver en process mot IT-jätten i kalifornisk domstol.

12 augusti i fjol publicerade tidningen The Atlantic en kritisk artikel om Malone. Artikeln är sponsrad av Chan Zuckerberg Initiative, kopplat till Facebooks vd Mark Zuckerberg, och av Robert Wood Johnson Foundation som är kopplad till läkemedelsbolaget Johnson & Johnson. Artikeln används ofta av Malones kritiker, och vid hans första avstängning från LinkedIn användes den som skäl. Malone fick tillbaka sitt LinkedIn-konto men är mycket försiktig där och publicerar mer öppenhjärtigt på Substack.

Dagen efter avstängningen från Twitter hade Malone en inplanerad intervju hos Joe Rogan. Rogans podcast är den största intervjupodcasten i USA och förmodligen i hela världen. Rogan är inte rädd för att bjuda in gäster som sätter sig upp mot makten och har avvikande teorier om allt mellan himmel och jord. Ett bra exempel är författaren Graham Hancock, som skrivit alternativhistoriska böcker om Egypten, och medieprofilen Alex Jones.

Malone kunde under en tre timmar lång intervju få berätta sin syn på avstängningen från Twitter och svara på en mängd frågor om covid-19 och vaccinen. Nedan följer ett axplock av saker som diskuterades i intervjun.

Masshypnos av befolkningen

Malone gör en jämförelse med dagens USA och Tyskland på 1920- och -30-talen. När en högutbildad intelligent befolkning känner en avskildhet från varandra och en stor oro, att saker inte är begripliga, kan de fokusera på en ledare eller en enda fråga. Då kan de bli hypnotiserade och bli ledda var som helst. En typisk ledare i ett sådant scenario är en som erbjuder en ”lösning på era problem, du har smärta och jag kan ta bort den”. Då kommer människor att följa den personen. Fakta blir då irrelevanta, och ifrågasätter man ledaren eller narrativet blir man attackerad. Innan 2019 var vi i ett tillstånd då vi var skilda från varandra, fast i mobilen och på sociala medier. Och så händer detta (pandemin) och alla fokuserar på det. Det är så masshypnos sker.

ADE, antikropparna förstärker viruset

Malone pekar på Israel som exempel, där 95 procent av svårt sjuka var vaccinerade och 85–95 procent av alla inlagda på sjukhus var fullvaccinerade. Det kan peka på att antikropparna kan binda en patogen vid sjukdom, men inte kan förhindra infektion, så kallad ADE. Antikropparna förstärker viruset istället för stöta bort det.

Pfizers moral

Enligt Malone är Pfizer ett av de mest kriminella läkemedelsföretagen i världen, baserat på deras historia av rättsprocesser. Han säger som exempel att Pfizer mutat läkare. Man saknar moral och kalkylerar kallt med att göra så stor ekonomisk vinst som möjligt. Pfizer är ägda av stora fondförvaltare som Vanguard och Blackrock och dessa är avskilda från nationalstaten och saknar helt moraliska betänkligheter.

Thomson Reuters och Pfizer

Mediabolaget Thomson Reuters och Pfizer är sammankopplade på styrelsenivå. Thomson Reuters sköter faktagranskningen åt Twitter och således vad som får diskuteras om Pfizer och deras vaccin.

Yttrandefrihet

Västerlandets kultur är baserad på yttrandefrihet. Det är något Malone är beredd att dö för. Väst håller nu på att bli som Kina i det avseendet. Han varnar även för sociala kreditsystem, liknande dem som finns i Kina. Det finns redan ett system för att bedöma någons ekonomiska kreditvärdighet, det kan komma att utökas i framtiden.

Omikron

Malone menar att dödligheten i omikron är anmärkningsvärt låg. Symptomen är nästan 100 procent överlappande med en vanlig förkylning, men mycket mer smittsam. Alla kommer att bli smittade, masker och restriktioner hjälper inte. Han kritiserar en grupp forskare på Imperial College i England som påstod att engelska sjukhus skulle vara översvämmade av omikron-patienter till jul. Även amerikanska CDC har skrivit att det kommer bli en vinter präglad av svår sjukdom på grund av omikron, och att sjukhusen kommer att översvämmas av patienter snart. Malone säger att regeringen (den amerikanska) är ”utom kontroll” och struntar helt i lagar och regler. Förordnanden kring experimentella vaccin är tydligt olagliga och går emot Nürnbergkonventionen. Den innehåller principer som ska följas vid experiment på människor. Till exempel att individen ska ge sitt lagliga samtycke vid ett experiment, och ha god information om risker. Inget land har antagit konventionen som lag.

Ivermektin och hydroxiklorokin

FDA, motsvarande läkemedelsverket i USA, stoppade försöken att använda ivermektin i försöksbehandlingar av covid-19. Även hydroxiklorokin satte man stopp för. Enligt Malone har 500 000 amerikaner dött på grund av att man inte fått använda läkemedel innehållandes ivermektin och hydroxiklorokin som behandling för covid-19.

Sjukvården har ekonomiska incitament

Ett sjukhus får ekonomisk kompensation för en patient som dör diagnostiserad med covid-19, runt 3000 USD. Om en person hamnar i respirator får man en bonus. Enligt Malone är grunddata för smittade och döda ”skräp” på grund av den orsaken. Personer som dör av helt annan anledning, som exempelvis skottskada, och testar positivt för covid-19 hamnar då i statistiken för coviddöda.

Naturlig immunitet

Har man immunitet så har man bättre skydd än om man tar mRNA-vaccin, enligt Malone. Det finns också en större risk för personer med naturlig immunitet att få biverkningar om de tar vaccinen.

Uttar Pradesh

Delstaten Uttar Pradesh i Indien lanserade ett nödpaket med medicin att använda tidigt i sjukdomsförloppet av covid-19. Detta paket var mycket lyckat och distribuerades i provinsen med hjälp av WHO. Ryktet säger att ivermektin var ett läkemedel som ingick, men indiska myndigheter har inte velat uppge något av innehållet. Enligt Malone så är det efter ett möte mellan president Joe Biden och Indiens premiärminister Narendra Modi som beslutet om att hemlighålla innehållet togs. Malone säger inte att han vet vad som sades mellan politikerna, men att det är konstigt att en framgångsrik metod hemlighålls efter mötet.

Rabbinernas menscykler

Malone vittnade inför en chassidisk rabbindomstol i New York som var oroade för biverkningar i deras församling. Kvinnor hade fått rubbningar i sin menstruationscykel och utebliven menstruation. Eftersom rabbinerna har översikt över församlingskvinnornas menscykler, i syfte att maximera fertiliteten, blev de mycket oroade. De förbjöd därför barn i församlingen att vaccinera sig och avråder starkt vuxna från att göra det.

Stötta Morgonposten

Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

premumerera på EXTRA!
Profilbild
Filip är reporter på Morgonposten.