Declan Haughney en av männen som tog med sig avlidne Peadar Doyle till posten, är Doyles brorson

    26 januari 2022, kl 11.00

    Förskräckt personal såg på när två män tog med sig den livlöse Peadar Doyle in på postkontoret i Carlow. Syftet var att försöka få ut Doyles pension.

    Männen flydde sedan. Declan Haughney var en av dem. När Doyle begravdes tre dagar efter incidenten på postkontoret var Haughney en av männen som bar Doyles kista. Gareth Coakley var den andra mannen som var med på postkontoret, de påstådde att de inte förstått att Doyle var avliden.

    Haughney ses på bild från begravningen med en fet blåtira efter att fått sig en omgång av ortsbor som anklagat honom för mord. Han har blivit förhörd av polisen angående fallet men inget åtal har väckts ännu.

    Haughney är brorson till den avlidne Doyle. Han menar att farbrodern var så pass skröplig och tunn att han behövde hjälp för att inte ramla ihop. Han menar att farbrodern måste ha dött på vägen till postkontoret vid en bro. Där sjönk hans ben ihop vilket hänt flera gånger förut, därför misstanke de inte att han hade dött.

    Haughney ligger nu lågt då många i trakten skriker ”mördare” och är aggressiva mot honom när han rör sig ute på stan. Coakley har inte heller setts till sedan händelsen och antas också ligga lågt.

    Peadar Doyle beskrivs av en annan släkting som en duktig målare och som gillade att citera Shakespeare. Han ska ha älskat att resa och gjorde flera bilresor i USA.

     

     

    Fler notiser