270 doktorer skriver på upprop som vill att Spotify inför regler om desinformation, pekar på avsnittet med Robert Malone

    14 januari 2022, kl 11.06

    Morgonposten har tidigare rapporterat om doktor Robert Malones medverkan i Joe Rogans podcast. Nu har 270 doktorer signerat ett upprop för att få Spotify att ta ned avsnittet. Man vill att plattformen ska implementera ett desinformationsregelverk för att motverka att falska fakta sprids. Doktorerna påstår att de faktagranskat vad Malone sagt i avsnittet och att Joe Rogan regelbundet sprider desinformation i sina intervjuer.

    Man framför specifikt teorin om masshypnos av allmänheten, som Malone torgförde, och kallar den en ogrundad konspirationsteori. Man klagar också på att Malone och en annan icke namngiven gäst jämfört pandemirestriktionerna med Förintelsen.

    Nyligen så fick teorin om masshypnos kritik från Reuters faktagranskare. Uttrycket är inte en akademiskt vedertagen term och det finns inga bevis för att något sådant pågått under covidpandemin.

    Heterodoxa teorier är inte ovanligt på Joe Rogans podcast. Egyptologen Robert M. Schoch har varit gäst och framfört sin teori om att sfinxen i Giza är fem till tio tusen år äldre än vad den gängse teorin påstår. Han menar också att sfinxen eroderats av regn eller översvämningar.

     

     

    Fler notiser