Två män skjutna i Handen i Haninge söder om Stockholm, en av dem har avlidit – vapen har hittats, samt en skadad bil

  5 augusti 2023, kl 10.05

  23.07, fredag. Polisen larmas till Handen, söder om Stockholm, om att en man i 20-årsåldern skjutits, och när man anländer hittas två skottskadade personer på platsen, meddelar SVT Nyheter. De fördes med ambulanshelikopter till sjukhus, och på lördagsmorgonen meddelade polisen att en av männen avlidit. Den andre mannen är allvarligt skadad.

  Polisen har inlett en förundersökning om mord och försök till mord. Det har genomförts en teknisk undersökning, och på bilder från brottsplatsen kan man se en pistol på marken bredvid en personbil. Polisen vill inte uttala sig om vapnet. Man har också beslagtagit den bil som fanns på brottsplatsen. ”Skador på bilen gjorde den extra intressant för vår undersökning”, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

  Under natten har polisen pratat med personer i området, meddelar Aftonbladet, och först vid sextiden på morgonen kunde avspärrningarna hävas.

  Ingen person är misstänkt eller gripen.

  Enligt InCharts har det hittills skett 225 skjutningar i Sverige i år, med 30 avlidna och 74 skadade. Som mest har det gått 93 timmar mellan skjutningarna.

   

   

  Fler notiser