600 års fängelse, det kan bli aktuellt för amerikansk 74-årig kvinnlig lärare – anklagas för sexövergrepp mot 14-åring

  5 augusti 2023, kl 10.49

  Den tidigare läraren Anne N. Nelson-Koch, nu 74 år, undervisade vid en privatskola i Wisconsin, och riskerar 600 år i fängelse efter att hon upprepade gånger utnyttjat en 14-årig pojke sexuellt, meddelar Wisconsin State Journal. Nelson-Koch var 67 år när hon tog ner ynglingen i den icke namngivna skolans källare, där övergreppen skedde.

  Åklagaren sa till media att ”Offret för dessa brott är en otroligt modig ung man. Han talade sanning, och juryn hörde honom högt och tydligt.” Efter en tre dagar lång rättegång behövde juryn bara fem timmar för att konstatera att Nelson-Koch var skyldig till samtliga 25 fall kopplade till attackerna, som ägde rum under läsåret 2016–2017.

  Åklagaren begärde att den tidigare läraren skulle häktas i väntan på domen, men domaren beviljade istället borgen med en fotboja.

  Dom meddelas den 27 oktober.

   

   

  Fler notiser