Dödsdömd fånge i Florida, avstod från den sedvanliga sista måltiden, erkände brutala mord, konverterade till islam

  4 augusti 2023, kl 11.11

  Den dödsdömde fången James Barnes avrättades under torsdagen i Florida, delstatens femte avrättning i år. Enligt uppgifter till Fox News avböjde Barnes den sedvanliga sista måltiden. En statlig lag tillåter dödsdömda en sista måltid, som måste köpas lokalt och inte får kosta mer än 400 kronor.

  1988 våldtog James Barnes sjuksköterskan Patricia Miller, slog henne i huvudet med en hammare och satte sedan eld på hennes säng. ”Jag kände mig fruktansvärt förödmjukad, det är allt jag kan säga”, sa Barnes i en intervju med Werner Herzog 2012, i samband med Herzogs arbete med tv-serien On Death Row.

  Barnes erkände dådet 2005, efter att han tidigare dömts för att ha dödat sin fru Linda 1997, som upptäckte att han sålde narkotika. Hennes kropp hittades instoppad i en garderob efter att hon strypts, visar domstolsprotokoll. Barnes har vidare sagt att han dödat minst två andra personer, men något åtal har aldrig väckts i dessa fall.

  I fängelseintervjun med Herzog sa Barnes att han konverterade till islam, och ville rensa sitt samvete om Miller-fallet under Ramadan. ”De säger att jag är samvetslös. Det är jag inte. Det finns inga fler frågor i det här fallet. Och jag kommer att avrättas.”

   

   

  Fler notiser