Brandattentatet mot kaféet vid järnvägsstationen i Lund utreds som grov mordbrand – en eller flera sågs lämna platsen

  4 augusti 2023, kl 12.20

  03.28, fredag. Polisen larmas om ett brandattentat mot ett kafé vid järnvägsstationen i Lund, med en kraftig, svårsläckt brand. Den brinnande byggnaden är ett gammalt godsmagasin som ligger bredvid själva stationshuset, med bland annat en kiosk, ett biljettkontor och en restaurang. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska en brandbomb ha kastats kastats in i lokalen. Ingen person har skadats.

  Orsaken bakom branden är fortfarande inte känd, men polisen utreder händelsen som grov mordbrand. ”Vi har uppgifter från platsen om att en eller flera personer setts lämna därifrån, och vi har andra uppgifter som också tyder på att branden ska vara anlagd”, sa Katarina Rusin, presstalesperson på polisen, till P4 Malmöhus.

  En kraftig smäll ska ha hörts i området innan branden startade, meddelar Expressen. Nationella bombskyddet har varit på platsen, men det är oklart om de kunnat starta sitt arbete. Under morgonens rusningstrafik kunde pendlarna fortfarande se rök som steg upp från stationens tak, meddelar Dagens Nyheter. Räddningstjänsten bedömer att insatsen kommer att pågå i flera timmar.

  Det finns i nuläget ingen misstänkt för dådet.

   

   

  Fler notiser