”På riktigt? Är det verkligen en björn?” Viralt klipp från ett zoo i Kina får allt fler att vallfärda till djurparken

  2 augusti 2023, kl 15.17

  Spekulationerna bröt ut på nätet efter att ett viralt klipp visade den märkliga malajbjörnen stå på två ben, och vinkade till publiken. Var inte benen stabbiga? Och visst är ryggen och stussen liksom veckiga? Kan det vara en människa iklädd en illasittande maskeradkostym?

  Qian Ming, en av 20 000 personer som varje dag som just nu gör pilgrimsfärden till Hangzhou Zoo, sa till en lokal tv-kanal att han rest 150 mil med tåg för att själv se björnen. ”Vi reste hela natten för att ta oss hit.” Samtidigt avfärdade en talesperson påståendena om att björnen var en man i kostym, meddelar Mail Online. ”Vi är en statlig djurpark. Det kommer aldrig att hända.”

  Nu har djurexperter satt sig in i frågan. Ashleigh Marshall, en expert från Chester Zoo, en av Storbritanniens största djurparker, sa till BBC News att det ”definitivt är en riktig björn”, även om hon medger att malajbjörnar ofta liknar utklädda människor. Den veckade baksidan är normalt, och hjälper till att skydda björnarna från rovdjur. Med det lösa skinnet kan björnen ”vända sig om i sin hud” och slå tillbaka om ett stort djur skulle få tag i den.”

  Djurparken arrangerar nu särskilda besök för reportrar, som får undersöka saken närmare.

   

   

  Fler notiser