El Salvador spärrar av en hel region som en del av president Nayib Bukeles pågående krig mot narkotikakartellerna

  2 augusti 2023, kl 10.45

  Soldater och poliser i El Salvador har omringat hela den centrala Cabañas-regionen, som en del av president Nayib Bukeles pågående krig mot gängen, meddelar BBC News. ”Sedan i morse har 7 000 soldater och 1 000 poliser satt upp ett säkerhetsstängsel”, meddelade Bukele. Syftet är att stoppa gängmedlemmar från att lämna regionen, och att bryta deras försörjningskedjor.

  I en serie inlägg på X, tidigare känd som Twitter, sa president Bukele att Cabañas ”blivit platsen med det största antalet terroristceller”, där många gängmedlemmar gömmer sig på landsbygden. Han betonade att belägringen inte skulle hävas förrän ”alla brottslingar” gripits. Samtidigt uppmanade presidenten lokala invånare och turister att hålla sig lugna, och fortsätta livet som vanligt.

  Den fattiga centralamerikanska nationen ses som ett av de farligaste länderna i världen. Mer än 70 000 misstänkta gängmedlemmar har gripits sedan mars 2022, då undantagstillstånd utropades efter en dramatisk ökning av gängrelaterade mord.

   

   

  Fler notiser