Matbloggare bestämmer sig för att enbart äta raw food, och matvanorna blir allt mer extrema – till sist ger kroppen upp

  1 augusti 2023, kl 18.15

  Den ryska veganen och matbloggaren Zhanna Samsonova har efter en extrem diet på frukt gått bort, meddelar Daily Mail. Hon hade de senaste åren bott i Sydostasien och enbart ätit frukter, solrosfrön, fruktsmoothies och juicer. Enligt hennes vänner blev matvanorna oroande restriktiva under de sista månaderna av hennes liv. Hennes mamma sa till den ryska tidningen Vechernyaya Kazan att kroppen slutade fungera efter en koleraliknande infektion.

  En vän till Zhanna hävdade att hon ”såg utmattad ut” för några månader sedan i Sri Lanka. Hon skickades hem för att söka vård, men kom snart tillbaka. ”När jag såg henne i Phuket blev jag förskräckt. Varje dag fruktade jag att hitta hennes livlösa kropp. Jag övertygade henne att söka hjälp, men hon klarade sig inte.”

  I ett inlägg publicerat den 7 juni sa Zhanna att hon var exalterad inför fruktsäsongen i Thailand, och sa att det var ”dags att gå upp i vikt”.

  Raw food är råkost som inte är processad, och inte upphettad till mer än 47° C; en del tror att den är mer näringsrik och enklare att smälta än vanlig kost. Samtidigt kan tänderna ta skada, mensen utebli och muskelmassan minskar då det är svårt att få i sig tillräckligt med protein.

   

   

  Fler notiser