Kraftig sprängning vid en restaurang i Skäggetorp centrum, Linköping: taket rasar in – explosion vid villa i Djursholm

  31 juli 2023, kl 10.21

  03.37, 31 juli. Polisen i Linköping får ett larm om en kraftig detonation i Skäggetorp centrum, enligt polisens webbplats. En stund senare lokaliserar man en plats där en entré till en restaurang är söndersprängd, och där taket till denna har rasat in. Först strax efter åtta på morgonen kunde en del av avspärrningarna tas bort. Lokaltrafiken kan påverkas under måndagsmorgonen.

  ”Det är en rejäl explosion”, sa Johnny Gustafsson, presstalesperson för polisen i region Öst, till Dagens Nyheter. En förundersökning har inletts om allmänfarlig ödeläggelse, samt brott mot lagen om brand och explosiva varor. Ingen person är frihetsberövad eller misstänkt i nuläget.

  02.02, 31 juli. Polis kallas till Djursholm då flera inringare hört en hög smäll; en kraftig detonation har skett vid en grind till en villa, enligt polisens webbplats. ”Det är omfattande materiella skador. Dels vid grinden där detonationen har skett, dels på intilliggande villafastigheter där glasrutor har krossats”, säger Per Fahlström, presstalesperson på polisen, till TV4 Nyheter.

  Polisen utreder allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, och ska studera eventuella övervakningsfilmer.

   

   

  Fler notiser