Svårt skottskadad man hittas av polisen i Eskilstuna i en trappuppgång till ett flerfamiljshus under natten mot söndagen

  30 juli 2023, kl 11.02

  01.13, söndag. Polisen i Eskilstuna får samtal från personer som hört smällar i Lagersberg, och får samtidigt uppgifter om en skadad person på Lagrådsgatan. När de kom fram till platsen hittades en svårt skottskadad man i 30-årsåldern i en trappuppgång till ett flerfamiljshus.

  ”Jag kan inte säga nu om han är livshotande skadad, det låter jag sjukvården avgöra. Men första bedömningen är att han är svårt skadad”, säger inspektör Marcus Anefur, presstalesperson vid polisregion Öst, till Dagens Nyheter.

  En förundersökning om försök till mord samt grovt vapenbrott har inletts. Ännu är ingen frihetsberövad eller misstänkt för mordförsöket. Ett av spåren polisen utreder är om skjutningen har någon koppling till tidigare våldsdåd i staden. ”I och med att vi haft så många skjutningar […] är det ju en konflikt på något sätt, men om denna skjutning har någon koppling till det, det får vi se”, säger Robert Gustafsson, vakthavande befäl på Polisregion Öst, till Aftonbladet.

  Under den senaste veckan har det varit flera skottlossningar i Eskilstuna. Enligt databasen Incharts är nattens skjutning den elfte i Eskilstuna hittills i år. 2022 blev ett rekordår, med totalt 32 skjutningar.

   

   

  Fler notiser