Skottlossning mot en fritidsgård i Gävle under fredagen – tonårspojke skadas, möjlig koppling till kriminell konflikt

  29 juli 2023, kl 09.52

  Fredag 19.39, Gävle. Polisen är på plats i stadsdelen Sätra i Gävle med anledning av att allmänheten där hörde höga smällar, enligt polisens webbplats. En 17-årig yngling hittades skottskadad inne på en fritidsgård. Han fördes till sjukhus vaken och talbar, och hans skador ska inte vara livshotande.

  ”Vad vi tror har man skjutit utifrån och in genom en dörr”, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson hos polisen, till SVT Nyheter. ”Sen om personen är träffad inomhus eller utomhus kan jag inte svara på, men han anträffades inne i byggnaden.” Enligt polisen finns det spår av att skott har avlossats in i fritidsgården, samtidigt som flera andra personer befann sig i byggnaden. Ingen annan har kommit till skada.

  Polisen utreder händelsen som försök till mord och grovt vapenbrott, och man misstänker att det finns fler än en gärningsperson. Polisen kan inte säga om 17-åringen var den tilltänkta måltavlan, eller om han är känd av polisen sedan tidigare. ”Vi misstänker att det här är kopplat till den kriminella konflikten i Gävle”, avslutar Jansson Klarin.

  Ingen misstänkt har gripits för skjutningen.

   

   

  Fler notiser