Våldsvågen i Norrköping fortsätter – ny skjutning mot bostad under torsdagskvällen, kraftig explosion under onsdagen

  28 juli 2023, kl 09.57

  Det åttonde dådet i Norrköping på åtta dagar skedde under torsdagskvällen, när flera skott avlossades mot en bostad i Klockaretorpet. Det var vid elvatiden på kvällen som polisen fick larm om flera smällar, och man kunde konstatera skador på en fasad till en bostad, en del av ett radhus. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska skotten ha avlossats mot dörren.

  ”Personen som bor där har en koppling till individer inom den pågående konflikten”, säger polisens presstalesperson Torbjörn Lindqvist. ”Sannolikt är att denne ingår i samma utredning som de tidigare händelserna.” Ingen person har kommit till skada, och ingen fanns i bostaden det sköts mot.

  Under onsdagsnatten mot torsdagen, 03.30, fick polisen in ett stort antal samtal om en kraftig detonation, som enligt Dagens Nyheter hörts över stora delar av centrala Norrköping. Det var ett flerfamiljshus som utsattes för bombattacken, som fick omfattande skador. Flera bilar som stod parkerade utanför adressen demolerades av tryckvågen.

  I lördags hittades en bomb i en bilfirma, som om den exploderat ”kunnat orsakat mycket stor skada”, sa polisens förundersökningsledare Jan Staaf till P4 Östergötland.

  Ingen är misstänkt, ingen har gripits.

   

   

  Fler notiser