Klagomål? Omskolning! Kvinnliga simmare vid skola i Michigan tvingas byta om med en man som identifierar sig som kvinna

  28 juli 2023, kl 10.58

  ”Mina lagkamrater och jag tvingades klä av oss i närvaro av Lia [Thomas], en biologisk man med helt intakta manliga könsorgan, 18 gånger i veckan”, sa den tidigare universitetssimmaren Paula Scanlan under ett utskottsmöte i kongressen under torsdagen, något Mail Online uppmärksammade. Hon sa vidare till lagstiftarna att universitets ledning vägrade lyssna på klagomål från kvinnliga idrottare, och istället sa att de borde ”omskolas”.

  När de kvinnliga simmarna vände sig till idrottsledarna fick de veta att Thomas närvaro var ”icke förhandlingsbar”, och erbjöds istället rådgivning för att ”lära oss att bli bekväma med tanken på att klä av sig inför en man”, tillade hon. ”För att sammanfatta universitetets svar var det vi, kvinnorna, som var problemet.”

  2022 blev Lia Thomas den första transkvinnan på universitet i Michigan att vinna tävlingar på hög nivå. Thomas hade tidigare tävlat i det manliga laget, men kunde aldrig hävda sig i konkurrensen. Samtidigt har Thomas bättre tider i frisim än damernas världsrekord, enligt Scanlan.

  Om transkvinnor ska tillåtas tävla i kvinnoidrotter eller inte är en infekterad fråga i USA:s kulturkrig mellan progressiva och konservativa.

   

   

  Fler notiser