Nigerianske entreprenören Ak Abdulrahman försöker slå Guinness världsrekord för längsta tal men hotas av islams läror

  26 juli 2023, kl 10.00

  Entreprenören Ak Abdulrahman har inlett ett ambitiöst 100-timmars talmaraton i Ilorin, Kwara State, i ett försök att slå det nuvarande rekordet för det längsta talmaratonet, som innehas av Ananta Ram från Indien. Abdulrahman, som är en självutnämnd modell, affärspåverkare, utvecklare och affärskonsult, tillkännagav sina avsikter att slå rekordet via sin officiella Instagram-sida, där han förklarade att evenemanget skulle fungera som en plattform för att diskutera en mängd olika ämnen, inklusive religion och mode.

  Han har även avslöjat att han planerar att använda detta tillfälle för att marknadsföra säljföretag gratis och diskutera en rad olika ämnen från kärlek och sex till offentliga personer, religion, lån och skulder. En gratis handelsmässa kommer att hållas i Ak Abdulrahman Mall på Unity Road i Ilorin.

  Dock, bara två dagar från att ha avslutat sitt talmaraton, antydde Abdulrahman att han kanske måste ställa in evenemanget av religiösa skäl. Han har uttryckt oro för att hans evenemang skulle kunna uppfattas som att han främjar alkohol, vilket strider mot islam. Om detta påstående bekräftas har Abdulrahman sagt att han kommer att avsluta sin strävan att bli rekordhållare.

   

   

  Fler notiser