Fader torterad till döds i källare i Rotherham: Gäng döms till livstids fängelse

  25 juli 2023, kl 12.40

  Adam Clapham, en far till ett barn, led en brutal död i en källare i Rotherham. Clapham bands fast vid en stol och torterades i fem timmar. Den fruktansvärda misshandeln inkluderade slag med en hammare, slag från flaskor och skållning med kokande vatten. 31-åringen hölls fången tillsammans med en annan man under de tidiga timmarna den 18 september 2022. Paret fick skulden för att 300 pund i narkotikapengar försvann från huset.

  Gänget som var ansvarigt för brottet dömdes till livstids fängelse. Gängets ledare, Arbab Yusuf, måste avtjäna minst 39 år. Fyra andra dömdes också till livstid. Domaren, Mr Justice Dove, sade att den fruktansvärda händelsen visar de “fruktansvärda konsekvenserna av droghandeln i våra samhällen”.

  En patolog fann 214 områden med skador på Claphams kropp, 52 av dem på hans huvud. Fångarna filmades när de tvingades utföra sexuella handlingar på varandra medan deras angripare hånade dem. Domaren refererade till händelsen som en “obeveklig, sadistisk attack” och betonade det “sadistiska elementet” i brottet.

   

   

   

  Fler notiser