Snart är det slutkvittrat: Elon Musk säger adjö till den blå fågeln och ersätter den med ett X – företaget har bytt namn

  24 juli 2023, kl 12.30

  Än så länge finns den blå fågeln kvar i ditt Twitter-flöde, men Musk säger att dess dagar är räknade, enligt The Guardian. Under söndagen meddelade han att det är dags att ändra Twitters logotyp, och twittrade: ”Och snart kommer vi att säga hejdå till Twitter-varumärket och, gradvis, alla fåglar.” Han tillade senare att ”det borde ha gjorts för länge sedan.”

  Det är fritt fram för alla intresserade att komma med ett förslag till den nya logotypen, och den kan snart synas i ett Twitter-flöde nära dig, vilken dag som helst. Sedan Musk köpte Twitter i oktober är företaget en del av X Holdings Corp., vilket återspeglar miljardärens vision att skapa en ”superapp” som Kinas WeChat. Där ryms inte bara meddelandefunktioner men bland annat också spel, penningtransaktioner, e-handel och telefoni.

  Twitters vd, Linda Yaccarino, bekräftade lanseringen av varumärket X på söndagen. ”Nu kommer X att gå längre, och förvandla det globala torget.”

  I april ersattes fågeln tillfälligt av Dogecoins Shiba-hund, vilket raskt bidrog till att kryptovalutans värde ökade. ”X Corp.” ska inte förväxlas med ”X-Corporation”, en fiktiv organisation i Marvel Comics serietidningar, främst X-Men-serierna.

   

   

  Fler notiser