Irländare släpar sin farbror till postkontor för att kunna ta ut släktingens pension – inga pengar då farbrodern var död

  24 juli 2023, kl 08.00

  De irländska männen Declan Haughney och Gareth Coakley erkände sig i onsdags skyldiga till bedrägeriförsök, meddelar Dublin Live. De båda männen släpade med den döende släktingen till postkontoret, för att på så sätt komma åt mannens pensionspengar, 2 600 kronor. Videokameror visar hur den livlöse mannens fötter släpar mot golvet, när de två männen drar honom förbi de köande fram till kassadisken.

  De stagade upp den då förmodligen redan döde äldre mannen så gott det gick, och krävde att hans pension skulle betalas ut. Haughney hjälpte bara till, då hans farbror ”mått dåligt” och kollapsat vid disken. När det inte blev några pengar lämnade de den äldre släktingen på golvet, och gick sin väg. Kunder och personalen försökte med hjärträddning, men det var för sent. Inte heller räddningstjänsten kunde göra något.

  Nu får Haughney tillbringa två och ett halvt år i fängelse, med de sista sex månaderna villkorliga. Hans stallbroder Coakley får samma straff.

  Haughney hade tidigare samma dag försökt ta ut farbroderns pension på egen hand med ett ogiltigt id-kort, men fick vända hem utan pengar.

   

   

  Fler notiser