De skulle mörda en gängledare i Stockholm, men nu döms fyra unga män till sju års fängelse för förberedelse till mord

  24 juli 2023, kl 19.09

  I mars satt tre pistolbeväpnade maskerade män från Linköping i en hyrbil i Älvsjö. De väntade på att en 24-årig gängkriminell skulle dyka upp på en adress han lurats till. Det de inte kände till var att polisen spanade på 24-åringen; de upptäckte de tre männen, som greps.

  En fjärde man från Stockholm hade samma uppdrag, men greps vid ett annat tillfälle. Enligt domen har han kopplingar till en utbrytargrupp från det tidigare Farsta-Fagersjö-nätverket. Den man de dömda männen skulle mörda har varit tongivande inom den organiserade brottsligheten i södra Stockholm. Det kriminella gäng han tillhör är lierat med den Kurdiske räven, samt nätverket Foxtrot.

  De fyra unga männen döms av Södertörns tingsrätt till sju års fängelse, för förberedelse till mord och grovt vapenbrott, meddelar SVT Nyheter. Polisen beskriver de dömda männen som ”utförare utan känd koppling till det tilltänkta offret.”

  ”Att Linköpings-baserade kriminella begår brott även i andra städer är inte ovanligt, det förekommer frekvent”, sa Linköpings chefsåklagare Eva Nemec Nordh i samband med åtalet. Också gängen i Linköping förstärker med tillresta från till exempel Stockholm eller Södertälje när det uppstår konflikter.

   

   

  Fler notiser