Ny skottlossning i Eskilstuna under lördagskvällen – yngling skadas allvarligt, ett dygn efter den senaste skjutningen

  23 juli 2023, kl 09.49

  21.11, Nyfors, Eskilstuna. Polisen får flera samtal om höga smällar i stadsdelen, enligt polisens webbplats. Man anträffar en pojke under 18 år, med allvarliga skottskador. Enligt Region Sörmlands presstjänst ska tillståndet vara allvarligt.

  Den senaste skjutningen inträffade bara ett dygn efter en dödsskjutning i stadsdelen Skiftinge. ”Det är för tidigt att säga om de har något med varandra att göra. Just nu pågår arbetet med att ta reda på vem den skottskadade personen är”, sa Magnus Jansson Klarin, polisens presstalesperson, till SVT Nyheter.

  Platsen har spärrats av, och polisen har inlett en förundersökning om försök till mord och grovt vapenbrott. ”Det pågår fortfarande en jaktfas, och utredningsarbete parallellt. Vi har hämtat in vissa personer till förhör”, säger Jansson Klarin till Aftonbladet. ”Vi misstänker att det finns en koppling till konfliktmiljön vi har just nu.”

  Ingen person är frihetsberövad, inte heller för dödsskjutningen i Eskilstuna i fredags.

   

   

  Fler notiser