En man i en bar Mexiko behandlar kvinnor respektlöst och slängs ut – hämnas genom att sätta eld på byggnaden; elva dör

  23 juli 2023, kl 10.40

  Under lördagskvällen i San Luis Rio Colorado, en gata från gränsen till USA, blev det stökigt i baren Beer House Cantina, meddelar CNN. ”Enligt versioner från flera vittnen var en ung man respektlös mot kvinnorna i baren, och blev utslängd”, säger den lokala polisen i ett uttalande. Han ska också ha trakasserat kvinnorna.

  Den höggradigt berusade mannen återvände senare och kastade en molotovcocktail mot baren, med en omfattande brand som följd. Elden dödade sju män och fyra kvinnor, och sex andra personer fick föras till sjukhus, enligt ett uttalande från delstaten Sonoras åklagare. Tre av de skadade fördes skyndsamt över gränsen till sjukhus i USA för vård. En 17-åring flicka samt en amerikansk medborgare finns bland de omkomna.

  Mannen flydde med sin bil, men övervakningskameror avslöjade registeringsskylten. Borgmästaren i staden twittrade på lördagseftermiddagen att en misstänkt gripits, men gärningsmannen är ännu inte namngiven. Utredningarna fortsätter för att ”klargöra fakta” och ”skapa rättvisa”, enligt åklagaren, som tillade att ”i Sonora står ingen över lagen”.

  Det är oklart om händelsen är relaterad till organiserad brottslighet, något som har plågat Mexiko i flera år.

   

   

  Fler notiser