Namibias överhus antar lag som förbjuder samkönade äktenskap – “Äktenskapet är mellan en man och en kvinna”

  22 juli 2023, kl 10.46

  Namibias överhus har godkänt en lag som förbjuder samkönade äktenskap, trots tidigare domstolsbeslut. Lagen inkluderar även straff för de som stödjer samkönade äktenskap och kriminaliserar även erkännande, deltagande och främjande av samkönade äktenskap.

  Trots att Högsta domstolen tidigare erkänt vissa utländska samkönade äktenskap, som ingåtts utomlands mellan namibiska medborgare och utlänningar, har lagen passerat överhuset utan opposition. Nu väntar godkännande från underhuset och president Hage Geingob.

  SWAPO-partiets Filipe försvarade lagen i parlamentet cch hävdande att äktenskapet är mellan en man och en kvinna och att det måste respekteras.

  Homosexuella handlingar är redan förbjudna i Namibia enligt en sodomilag från 1927, som sällan tillämpas.

   

   

  Fler notiser