En ung man skjuts ihjäl med ett tiotal skott i Eskilstuna under fredagskvällen: ”Han ingår i en konflikt”, säger polisen

  22 juli 2023, kl 09.45

  21.46, Skiftinge i Eskilstuna. Polisen får ett flertal samtal om höga smällar, enligt polisens webbplats, och på plats anträffas en person med skottskador. ”Det har hörts ett stort antal smällar på platsen, enligt vittnen rör det sig om ett tiotal skott”, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson vid polisen, till Expressen.

  Enligt SVT Nyheter var det en man i 25-årsåldern som träffades av skotten, och skadades allvarligt. 00.42 kunde polisen meddela att han avlidit. ”Han ingår i en konflikt i Eskilstuna”, säger Lennart Ahlin, ledningsbefäl i RLC Öst, till Expressen. Rubriceringen har ändrats till mord och grovt vapenbrott. ”Flera personer har hämtats till förhör. Vi har även genomfört förhör på plats, och dörrknackning pågår”, meddelar Klarin till Aftonbladet.

  Enligt polisen har ett stort antal skott avlossats. Bilder från platsen visar hur en bil träffats av flera kulor. Även en byggnad har skotthål, enligt polisen. ”Jag trodde först att det var grannar som körde fyrverkeri. Det lät som smatterband, det var 10–15 pang, pang, pang. Men det var ju inte. Sen var det pådrag,” säger en granne till Expressen.

  I nuläget är ingen gripen.

   

   

  Fler notiser