Rapport om nattens skjutningar i Uppsala, Södertälje och Norrköping – skottskadad man, skott mot restaurang samt villa

  21 juli 2023, kl 10.48

  En skottlossning inträffade vid tvåtiden i natt i de centrala delarna av Uppsala, skriver polisen på sin webbplats. När man anlände till platsen hittades en skottskadad man, som fördes till sjukhus med oklart skadeläge. En förundersökning gällande mordförsök har inletts. Enligt Upsala Nya Tidning har lika många skadats hittills i skjutningar i Uppsala under 2023 som under hela 2022.

  Några timmar tidigare larmades polisen i Södertälje till stadsdelen Geneta, efter att flera boende i området hört höga smällar. Polisen konstaterade att flera skott avlossats mot en restaurang. ”Vi letade runt en stund och hittade flera hylsor och bevis på skottlossning, så någon har skjutit mot festlokalen som också ska vara en restaurang”, sa polisens vakthavande befäl Jenny Ryberg till TT.

  Också i Norrköping har skott avlossats, den här gången i Hageby, en stadsdel som under senare tid blivit ett av kommunens invandrartätaste område. Polisen ryckte ut under kvällen med anledning av en skottlossning mot en villa, meddelar TT. ”Vi undersöker om det finns några bakomliggande orsaker varför det skett, och om det finns en hotbild mot personerna på adressen”, säger vakthavande befäl Peter Ström.

   

   

  Fler notiser