En person knivdödas och ytterligare tre män skadas när en man går bärsärk i Sydkoreas huvudstad Seoul under fredagen

  21 juli 2023, kl 13.39

  Attacken skedde på en tunnelbanestation i Seoul, strax efter två på eftermiddagen. Ögonvittnen sa att den misstänkte först gav sig på en man som pratade i telefon, och knivhögg honom i ryggen flera gånger. Sedan sprang han sin väg och attackerade fler människor, rapporterade tidningen Chosun Ilbo. ”Alla fyra offren ska enligt uppgift vara män.”

  En video som lagts upp på den lokala tv-stationen YTN:s YouTube-kanal visade räddningspersonal med brandgula västar som kom till platsen för attacken. Den korniga filmen visade också när polisen grep den misstänkte. Han hade satt sig i en trappa, och var passiv när beväpnad polis närmade sig honom. ”Mannen skrek att han inte ville leva mer”, enligt YTN.

  Det är extremt svårt för civila att skaffa skjutvapen i Sydkorea, och vapenrelaterad brottslighet är ovanligt. 2022 knivhögg en man en tidigare kollega till döds på en tunnelbanestation, efter att ha förföljt henne i flera år; han dömdes till årtionden i fängelse.

  Sydkorea är vanligtvis ett säkert land, med en mordfrekvens på 1,3 per 100 000 människor 2021, enligt officiell statistik. Det kan jämföras med USA som 2020 hade en mordfrekvens på 7,8 mord per 100 000 invånare, enligt CNN.

   

   

  Fler notiser