Polisen i Berlin varnar allmänheten för en lejonhona som just nu rör sig i skogen i Kleinmachnow, sydväst om huvudstaden

  20 juli 2023, kl 11.26

  Efter att några i staden Kleinmachnow, strax utanför Berlin, tagit upp mobilerna och filmat när lejonhonan jagade och dödade ett vildsvin kontaktade de polisen, meddelar tv-kanalen BR24. Det skedde vid midnatt natten mot torsdagen, sa polisens talesperson till AFP. Två helikoptrar har sökt av området under natten, men hittills har inget lejon hittats.

  Förskolorna är öppna som vanligt, men barnen får inte leka ute. Befolkningen uppmanas att inte lämna sina hus i onödan, och se till att eventuella husdjur befinner sig i säkerhet. Den som ser djuret ska genast gå in eller sätta sig i bilen. Även om det inte finns något utegångsförbud, så rekommenderar de lokala myndigheterna att man inte promenerar i skogen.

  Polisen har ännu inte fått reda på varifrån rovdjuret kom. Djurparker, cirkusar och viltreservat har kontrollerats, men just nu saknar ingen ett bortsprunget lejon.

  Enligt den österrikiska tidningen Heute finns en veterinär och två jägare med vapen på plats. En talesperson för polisen säger att först när djuret hittas fattar man beslut om man ska använda bedövningsmedel eller skjuta det. ”Det kommer att avgöras beroende på situationen. Sökandet är en stor utmaning.”

   

   

  Fler notiser