Mordförsök på en yngling i Björksätra, Sandviken, under natten – skjuts med flera skott, och stämningen var upprörd

  19 juli 2023, kl 09.55

  23.15, tisdag. Björksätra, Sandviken. Polisen larmades av uppringare som hört något som liknade skottlossning, och SOS Alarm kunde snabbt konstatera att ambulans behövdes på plats, meddelar Expressen. Polisen hittade en skottskadad yngling i övre tonåren. ”Pojken är förd med ambulans till sjukhus, där läget bedöms vara stabilt”, meddelar polisen på sin webbplats.

  Brottsplatsen ligger i ett bostadsområde, nära en fotbollsplan och en pizzeria. ”Jag hörde sex skott i snabb följd, och sedan skrik”, säger en boende i närheten till Aftonbladet. Enligt vittnet var det en upprörd stämning, och flera personer fanns runt den skjutne ynglingen.

  Polisen var kvar till minst fyratiden på morgonen, med inledande utredningsåtgärder. ”Vi är på plats med stora resurser på platsen. Ett område har spärrats av. Det är i anslutning till Björksätraskolan som det har hänt”, säger Marie Larsson, RLC-befäl vid polisen, till Expressen.

  Brottsrubriceringen är försök till mord samt grovt vapenbrott. Hur många skott som avlossats är oklart. Ingen person har gripits, men flera områden i Björksätra kontrollerades under natten.

   

   

  Fler notiser