Långtradare med läckande tank med avföring orsakar krasch med flera fordon på motorväg i Connecticut – tillfällig halka

  19 juli 2023, kl 11.57

  I måndags kväll rattade långtradarchauffören Shaky Steevenson Joseph, 34 år, sin lastbil på en motorväg i Connecticut. Lasten bestod av det som spolas ner i toaletten, och under färden läckte stora mängder mänsklig avföring ut på vägbanan, meddelar New York Post. Det hala väglaget ledde till att tio fordon, bland annat två polisbilar, sladdade runt i slasket och kraschade.

  En motorcyklist fick lindriga skador efter att ha färdats på den mörkbruna asfalten och sedan tappat kontrollen, medan andra fordon körde in i varandra eller in i betongbarriärer, uppger polisen. Inga större personskador rapporterades, men motorvägen stängdes av i tre timmar.

  Däremot var det svårt att få stopp på långtradaren, och polisen tvingades kontakta chaufförens arbetsgivare, HI Stone & Son, som bland annat erbjuder slamtömning. Chefen ringde upp den anställde, som till slut stannade för att bli omhändertagen av polisen.

  Shaky Steevenson greps, och polisen tror att han kände till att det fanns en läcka men fortsatte att köra. De tolv åtalspunkterna omfattar bland annat allmänfarlig vårdslöshet, grov vårdslöshet i trafiken och för att inte ha säkrat lasten innan avfärd.

   

   

  Fler notiser