Tre tonåringar eldar upp skola i halländska Hylte under natten mot tisdag – räddningstjänsten låter byggnaden brinna ner

  18 juli 2023, kl 14.50

  01.18, natten till tisdag. Efter att flera boende i Hylte hört glas krossas och sedan sett rökutveckling från Elias Fries skola larmades polisen och räddningstjänsten, meddelar SVT Nyheter. Skolan byggdes 1995, och består av åtta småhus byggda av trä, grupperade utefter en bygata – det är ett av dessa hus som nu bränts till aska.

  Enigt TT kunde inte räddningstjänsten rädda skolbyggnaden. ”Det gick snabbt, lågorna var redan uppe vid takfoten när vi anlände”, säger Johan Wallin, vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

  De första vittnesuppgifterna var så pass detaljerade att polisen snabbt kunde lokalisera tre ungdomar i 15-årsåldern i närområdet. Två av dem har anhållits av åklagare misstänkta för grov mordbrand, den tredje förhördes och skickades sedan hem då han ännu inte fyllt 15. Minst en av pojkarna uppges vara känd av polisen sedan tidigare, och sticker ut med sin ”eskalerande inblandning i brottslighet”, enligt uppgifter till Expressen.

  Det har under en tid varit turbulent på skolan, och räddningstjänsten har fått rycka ut flera gånger för att släcka mindre bränder. Enligt SOS Alarm brann det också i skolans fritidshem Tossakärret i natt.

   

   

  Fler notiser