Den svenske tennisspelaren Mikael Ymer stängs av i 18 månader för doping – säger själv att ”Mitt samvete är rent”

  18 juli 2023, kl 11.38

  Redan i januari förra året anklagade det internationella tennisförbundet, ITF, Mikael Ymer för att ha missat tre dopingtester i samband med tävlingstillfällen under en tolvmånadersperiod. Nu berättar han själv om ITF:s beslut om att stänga av honom från all typ av professionell tennis i ett och ett halvt år.

  ”Jag förstår att reglerna har satts upp för att försvara integriteten av vår sport, och att de finns där av en anledning. Men jag tycker inte att jag har brutit mot dessa, och mitt samvete är rent med Gud som mitt vittne”, twittrade Ymer.

  Den omskrivne Sverigeettan i tennis har de senaste veckorna skapat flera rubriker efter hans uttalanden gällande sommarens Swedish Open. I en intervju med Tennisportalen sa Ymer att ”Det stämmer att Båstad erbjöd mig extremt mycket pengar i år. Jag blev chockad när jag såg checken, men min röst och integritet är inte till salu. Christer Hult och hans team kan stoppa upp deras pengar i stjärten. Gud är störst.”

  Ett raseriutbrott i ATP-turneringen 24 maj i år i Lyon ledde till att Ymer diskades, när han efter en tappad serve i åttondelsfinalen slog sönder domarstolen.

   

   

  Fler notiser