Stor polisinsats med helikopter när två jägare grips – släpps sedan då det visade sig att de inte gjort något fel

  17 juli 2023, kl 23.15

  En stor polisinsats, som inkluderade helikopter, ägde rum på tisdagskvällen den 4 juli. Detta efter att polisen mottagit ett telefonsamtal från en person som rapporterade om höga smällar och ljudet av krossat glas. Insatsen resulterade i att två män, en i 25-årsåldern och den andre i 45-årsåldern, greps och anhölls misstänkta för grovt vapenbrott och grovt olaga hot.

  Dessa två män var ursprungligen misstänkta för att ha skjutit mot en närbelägen kraftstation. Deras vapen, både de som användes vid provskjutningen och andra vapen som de ägde, beslagtogs av polisen.

  Efter närmare granskning av omständigheterna kom polisen fram till att jägarnas kulor omöjligen kunde ha träffat kraftverksbyggnaden. Dessutom framkom det att jägarna hade alla nödvändiga licenser för sina vapen och hade fått tillstånd av markägaren att provskjuta sina vapen i ett närliggande grustag.

  I ljuset av dessa upptäckter har polisens första antaganden om händelserna vid kraftverket omvärderats. Jägarna har frisläppts och utredningen avslutas med slutsatsen att deras agerande, även om det ledde till stor förvirring och en omfattande polisinsats, inte innebar något olaga hot eller vapenbrott.

   

   

  Fler notiser