Gräsklipparmassaker när parkarbetare i Kalifornien kör över hemlös kvinna som ligger och sover – utspridda kroppsdelar

  17 juli 2023, kl 12.16

  Gräset i den stora Beard Brook-parken i Modesto, Kalifornien, hade fått växa sig högt och blivit en brandfara. Nya ägare gav i fredags för två veckor sedan ett trädgårdsföretag i uppdrag att klippa gräset, meddelar tv-kanalen Fox 40. En av arbetarna kopplade på en större gräsklippare till sin traktor, och började slå gräset.

  Vid lunchtid såg arbetaren vad som hänt: han ”märkte en kropp i gräset han hade passerat”, sa Modesto-polisen. Gräsklipparen hade då kört över och spridit ut 27-årige Christine Chavez kroppsdelar i området. Chavez hade, som många andra hemlösa, campat i parken under en längre tid, och lagt sig för att sova.

  Chavez familj sa att deras sorg förvärrats av vad de kallade en respektlös, felaktig städning efter händelsen. ”De lämnade stora bitar av henne överallt, bara täckta av litet gräs”, sa offrets syster Rosalinda till Fox 40. ”Vi gick dit för att se platsen och få ett avslut. Att sedan plötsligt se bitar av henne är hemskt.”

  Kvinnans familj tror att den vårdslösa hanteringen av hennes kvarlevor kan bero på att hon var en av stadens tusentals hemlösa invånare. ”De [myndigheterna] lägger ner mer tid på att hämta en hund från gatan.”

   

   

  Fler notiser