145 kilo narkotika, flera automatvapen och handgranater hittas av polisen vid ett tillslag mot en lagerlokal

  17 juli 2023, kl 10.25

  Polisen spanade på den misstänkta lagerlokalen i flera veckor, och höll koll på vilka som kom in och ut från den stora lagerbyggnaden i Sollentuna, meddelar Dagens Nyheter. Vid tillslaget i torsdags hittade man 100 kilo cannabis, 45 kilo kokain och 180 000 narkotikaklassade tabletter. ”Det var inte bara narkotika vi hittade, utan flera automatvapen och en handfull handgranater”, säger Johanna Kolga, åklagare i fallet. Flera personer greps.

  Under söndagen häktades fyra män på sannolika skäl misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott, synnerligen grovt vapenbrott och för att ha förvarat handgranaterna. ”De fyra som nu sitter häktade är del av en större organisation. Vilket gäng det handlar om i Stockholm kan jag inte uttala mig om”, sa Kolga till Expressen.

  En av de häktade männen är i 55-årsåldern, och är inte folkbokförd i Sverige. Han tros vara chauffören som kört rutten med varorna från länder i Europa till Sverige. De övriga tre häktade är mellan 25 och 33 år gamla, och hemmahörande i norra Stockholm. Alla fyra nekar till brott.

  Enligt polisens presstalesperson vid Stockholmspolisen, Helena Boström Thomas, ligger den aktuella lokalen inte i något bostadshus.

   

   

  Fler notiser