Tre män och en kvinna dör i masskjutning i Georgia – den misstänkte skytten är på fri fot

    16 juli 2023, kl 11.30

    10.45 i lördags fick polisen i Hampton, Georgia, det första samtalet om skottlossning. Polisen meddelade senare att tre män och en kvinna hittats döda, men skytten är fortfarande på fri fot. ”Den misstänkte är känd för att vara beväpnad och farlig”, sa polischefen Reginald Scandrett.

    Fem timmar efter dådet var gärningsmannen, 40-årige Andre Longmore, fortfarande på fri fot. Scandrett tillade att en belöning på 100 000 kronor utlovas till den som ger information som leder till att Longmore grips. ”Det spelar ingen roll i vilket hål du gömt dig, vi kommer att hitta dig.”

    Utredarna har ännu inte hittat något motiv för morden, men det finns minst fyra brottsplatser nära varandra i samma bostadsområde som man undersöker. Polisen tror vidare att skytten inte är släkt med offren men bor i Hampton, en stad med 8 500 invånare. Allmänheten ombeds att undvika området i närheten av händelsen.

    Skjutningen är en av minst 382 masskjutningar i USA under 2023, enligt Gun Violence Archive, en ideell grupp som katalogiserar varje incident av vapenvåld i USA. En masskjutning definieras som när någon skadar eller dödar fyra eller fler personer, exklusive skytten.

     

     

    Fler notiser