Disney förlänger med återvändande och mångårige vd:n Bob Iger till 2026 – har uppdraget att styra upp företaget

  16 juli 2023, kl 16.38

  Disneys vd Bob Iger har fått förlängt förordnande till och med 2026. Styrelsen godkände enhälligt kontraktsförlängningen med hänvisning till behovet av omvandling av företaget och en övergångsplan.

  Iger var vd för Disney mellan 2006 och 2020 återvände som vd 2022, efter att hans  efterträdare (och nu föregångare) Bob Chapek avskedats. Inledningsvis hade Iger ett tvåårigt avtal för att fastställa den strategiska inriktningen och hitta en efterträdare. I dagsläget har ingen efterträdare utsetts, men en kommitté har skapats för detta ändamål. Iger har gått med på att kvarstå som vd i ytterligare två år för att säkerställa en framgångsrik övergång.

  Sedan han återvände har Iger omstrukturerat företaget, skurit ned på kostnaderna och fokuserat på att göra streamingverksamheten lönsam. Han är också på jakt efter en ny ekonomichef för att ersätta Christine McCarthy, som avgick förra månaden.

  Det nya kontraktet garanterar dock inte att Iger kommer att leda Disney under de kommande två och ett halvt åren. Om en efterträdare identifieras före utgången av 2024 kan den personen utses till vd.

   

   

   

  Fler notiser