President Joe Biden åter närgången mot ett barn – nafsar på liten flicka under ett besök i Helsingfors

    15 juli 2023, kl 11.53

    Den 80-årige presidenten besökte Helsingfors efter NATO-toppmötet i Litauen, och förberedde sig för att flyga tillbaka till Washington från Europa, meddelar New York Post. Innan han raskt tog trappan upp till flygplanet passade den fria världens ledare på att mingla med den amerikanska ambassadens personal och deras familjer som samlats på startbanan, men en av dem blev inte alls glad för presidentens uppmärksamhet.

    En film som nu visas på många nyhetssajter visar hur Biden växlar några korta ord med en mamma, som har en något trulig liten dotter i famnen. Han lutade sig fram till den lilla flickan, och låtsasknaprade på hennes axel flera gånger. Det var inte uppskattat, och flickebarnet blängde tillbaka. När presidenten försökte pussa henne drog sig barnet undan, samtidigt som hennes mamma filmade det hela.

    2019 sa Biden att han alltid försökte skapa en ”mänsklig kontakt” när tillfälle gavs, men erkände att hans gester ibland gjorde människor obekväma. Erkännandet kom efter att den tidigare Nevada-lagstiftaren Lucy Flores hävdade att dåvarande vicepresidenten Biden tog henne i axlarna, och kysste hennes hår under ett kampanjevenemang i Las Vegas 2014.

     

     

    Fler notiser