Israels premiärminister Netanyahu inlagd på sjukhus för misstänkt uttorkning – uppmanar andra att dricka vatten

  15 juli 2023, kl 20.00

  Israels premiärminister Benjamin Netanyahu, 73, lades in på Sheba Medical Center i Ramat Gan, en förort till Tel Aviv, på lördagen. Hans kansli rapporterade att han led av misstänkt uttorkning på grund av den intensiva värmen som drabbat landet. De inledande testerna var normala och Netanyahu är i gott skick, enligt uttalandet.

  I sitt uttalande uppmanade Netanyahu också allmänheten att hålla sig borta från solen och dricka mer vatten på grund av den pågående värmeböljan i landet.

  I händelse av att Netanyahu inte kan arbeta måste kabinettet välja en tillförordnad premiärminister, eftersom Israel för närvarande inte har någon sådan. Justitieminister Yariv Levin är vice premiärminister, men skulle inte automatiskt ta över om Netanyahu är oförmögen, i enlighet med Israels grundläggande lagar.

  Netanyahu, som leder det israeliska center-högerpartiet Likud, har varit en dominerande figur i israelisk politik i nästan tre decennier. I juni 2021 förlorade han makten för första gången på 12 år när rivalen Naftali Bennett vann en omröstning i parlamentet om att bilda en regering. Netanyahu återvände dock till premiärministerposten 18 månader senare.

   

   

  Fler notiser