Tre döda hittas under torsdagskvällen i en bil utanför Skinnskatteberg – ”Det är ett mycket grovt brott som har begåtts”

  14 juli 2023, kl 12.30

  Strax efter nio på torsdagskvällen larmades polisen till ett område på landsbygden utanför Skinnskatteberg, där polispatrullen anträffade tre personer avlidna i en personbil. ”Patrullen var i området, det var inte en slump att de befann sig där”, säger Pelle Vamstad, presstalesperson hos polisregion Mitt, till Dagens Nyheter. ”Det är ett mycket grovt brott som har begåtts, men jag kan inte kommunicera några detaljer i nuläget med hänvisning till anhöriga.”

  ”Det finns en relation mellan personerna”, enligt Fredrik Ehrsson, RLC-befäl (polisens regionledningscentral). Polisen utreder nu händelsen som mord. ”Det är väldigt tidigt i utredningen, och vi håller på att bygga upp en lägesbild för att reda ut vad det var som hände och hur det gick till”, säger Vamstad till TT.

  Vid 00.30 var ingen person frihetsberövad och platsen fortsatt avspärrad, enligt Expressen. Man ser i nuläget inga tecken som tyder på någon koppling till gängkriminalitet. ”Det är vår bedömning att det inte finns någon fara för allmänheten kopplad till brottet”, avslutar Vamstad. De anhöriga är underrättade.

   

   

  Fler notiser