”Men vad är det som rör sig innanför bh:n?” Gränspolisen i Kina stoppar en kvinna som försöker smuggla in fem ormar

    14 juli 2023, kl 13.30

    Örnögda tulltjänstemän vid gränskontrollen mellan Shenzhen och Hongkong stoppade en kvinna då hon såg ut att ha en udda kroppsform. Det är oklart om hon försökte slingra sig, men snart upptäckte man att hon gömt fem majsormar i bh:n, insvepta i strumpor. Ormarna överlämnades till berörda myndigheter, och polisen tog hand om kvinnan.

    Majsormarnas naturliga habitat är i sydöstra USA, och uppskattas för sin milda karaktär. Reptilsamlare står för nästan sex procent av Kinas tiotals miljoner husdjursägare, enligt en rapport från det kinesiska analysföretaget Pethadoop. Det vanligaste är katter och hundar.

    Den kinesiska tullen lägger i utbildningssyfte ofta upp information om udda konfiskerade föremål på sociala medier, vilket ibland kan få viral spridning. Förra månaden grep man en man som försökte smuggla in sex pytonormar nedstoppade i sina strumpor, och samma månad ertappades en person som lyckats gömma 112 Nintendo Switch-spelkort i sina skor.

    Att gömma saker i underkläderna verkar annars vara ett bra ställe att parkera smuggelgods. I januari fick tullen syn på en kvinna som gick litet konstigt, vilket antagligen berodde på de 2 415 minneskort hon gömt i kläderna närmast kroppen.

     

     

    Fler notiser