Om man tafsar på någon i mindre än i tio sekunder, så är det inte sexuella trakasserier – italiensk domare friar man

    13 juli 2023, kl 09.26

    Många unga i Italien vänder sig nu till sociala media för att uttrycka sin vrede, efter att en domare friat en man i ett uppmärksammat fall, meddelar den italienska dagstidningen Corriere della Sera. En 17-åring på en gymnasieskola i Rom var på väg till lektionen med en klasskamrat, när hon kände att byxorna åkte ner, och en hand rörde vid hennes skinkor och tog tag i hennes underkläder.

    Hon vände sig om, och såg skolvaktmästaren som sa ”Raring, du vet att jag skojade.” Flickan polisanmälde den 66-årige Antonio Avola som erkände att han tafsat på henne utan samtycke, men att det bara var ett skämt. En åklagare i Rom begärde ett fängelsestraff på tre och ett halvt år, men tidigare i veckan friades vaktmästaren helt från anklagelser om sexuella övergrepp.

    Domaren kom fram till att tafsandet inte utgjorde ett brott, eftersom det varade i mindre än tio sekunder. Nu trendar ”palpata breve” (kort trevande) på Instagram och TikTok i Italien, tillsammans med hashtaggen #10secondi. Man tittar in kameran i tysthet, och rör vid sina intima delar i tio sekunder. Videorna är ofta obekväma att titta på, men har som syfte att visa hur lång tid tio sekunder kan kännas.

     

     

    Fler notiser