Tysk fastighetsmagnats styckade kropp hittas i frysen i thailändsk villa – en tysk kvinna beställer leverans av frysen

  11 juli 2023, kl 14.55

  Den tyske fastighetsmagnaten Hans-Peter Mack, 62 år, anmäldes försvunnen av hans thailändska fru den 4 juli efter ett affärsmöte, meddelar Bangkok Post. I måndags hittades hans styckade kropp i en frys i hemmet i Pattaya, enligt Pattaya News, med hänvisning till en granne. Kroppsdelarna var förpackade i svarta sopsäckar.

  Ett thailändskt par berättade för polisen att en tysk kvinna anlitat dem för att bära in frysen till huset. Filmer från övervakningskameror kunde identifiera en tysk man, nära vän till den tyska kvinnan. Polisens utredningschef, Theerachai Chamnanmor, säger att utpressning kan ligga bakom; drygt en halv miljon kronor har överförts från mannens bankkonto.

  Den tyske mannen och kvinnan har tagits in för förhör, tillsammans med en tredje tysk medborgare. Polisen tror att det också kan vara thailändska personer inblandade.

  Polisen hittade tidigare Macks bil, en Mercedes-Benz E350, övergiven på en parkeringsplats nära en fastighet med semesterbostäder. Spår efter blekmedel hittades på sätena, instrumentbrädan, ratten och växellådan, enligt polisen ett försök att förstöra bevis. En lokal matförsäljare berättade för Bangkok Post att hon såg två kvinnor stiga ur fordonet.

   

   

  Fler notiser