Medfånge tar lagen i egna händer, knivhugger amerikansk fängslad sexförbrytare – före detta läkare i gymnastiklandslaget

  11 juli 2023, kl 14.00

  Larry Nassar, USA:s tidigare läkare i gymnastiklandslaget, fick fängelse i upp till 175 år sedan han förgripit sig sexuellt på idrottare. Under söndagen tog en medfånge lagen i egna händer, och knivhögg Nassar minst tio gånger, meddelar BBC News.

  Sexnidingen fördes till sjukhus, och ska ha drabbats av en kollapsad lunga. En representant för fängelset meddelade att den före detta läkaren knivhöggs två gånger i nacken, två gånger i ryggen och sex gånger i bröstet.

  Nassar erkände att han förgripit sig sexuellt på idrottare när han arbetade med USA Gymnastics, det nationella styrande organet för gymnastik. Han drev också en klinik vid ett universitet i Michigan. Mer än 330 kvinnor och flickor har anklagat honom för sexuella övergrepp. När anställda klagade fick flera sparken.

  FBI sjabblade tidigt med utredningen, försenade den och ignorerade anklagelserna om Nassar. Flera kvinnor har nu stämt FBI på tio miljarder kronor. USA Gymnastics har gått med på att betala nästan fyra miljarder kronor till Nassars offer, medan delstaten Michigan nådde en uppgörelse på fem miljarder kronor till de överlevande.

  När Nassar fick sin dom sa domaren till honom ”Jag har precis undertecknat din dödsdom.”

   

   

  Fler notiser