Man i Västerås död efter skottlossning under söndagskvällen – skjutning i Trelleborg, man träffas i höften

  10 juli 2023, kl 08.47

  Söndag 19.30, larm om misstänkt skottlossning i stadsdelen Bjurhovda, Västerås. Vittnen säger att de hört flera skott avlossas vid platsen. En man i 20-årsåldern skadades allvarligt, och senare på kvällen meddelar polisen att mannen avlidit.

  ”Vi har gjort en teknisk utredning för att säkra fynd, säger Pelle Vamstad, presstalesperson polisregion Mitt till SVT Nyheter. ”Det var ljust ute, så det finns även vittnen till händelsen. Vi kommer också att knacka dörr i området.” Man söker samtidigt efter en eller flera gärningsmän. Det är inte känt vilket motiv som ligger bakom dödsskjutningen. ”Vi har inga uppgifter om gängkoppling, men det är självklart något vi utreder, med tanke på rådande läge”, avslutar Vamstad.

  Strax före ett under natten mot söndag, larm om skottlossning mot bostad på Syster Jennys väg, östra Trelleborg. När polisen kommer till platsen anträffas flera skotthål i fönster, och en man i 40-årsåldern har träffats av ett skott i höften. Skadorna bedöms av sjukvården efter omständigheterna som lindriga.

  Ärendet rubriceras som försök till mord. Det finns i nuläget ingen misstänkt, och ingen frihetsberövad.

   

   

  Fler notiser