Äldre kvinna knivmördas i bostad på Södermalm i Stockholm under söndagskvällen – släkting till kvinnan grips i området

  10 juli 2023, kl 17.22

  22.37 larmades polisen till en adress på Södermalm i centrala Stockholm, meddelar SVT Nyheter. ”Vi fick samtal om att det hade skett ett grovt brott på en adress på Södermalm i Stockholm. När vi kommer fram till adressen anträffas en person som nu är konstaterat avliden”, säger Mikael Pettersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

  Enligt Aftonbladets uppgifter rör det sig om en äldre kvinna, något polisen inte vill bekräfta. ”Det finns skäl till varför vi är sparsamma med informationen”, enligt Petterson. ”Vi har gripit en gärningsman i närområdet.” Enligt Aftonbladets uppgifter är den gripne mannen och mordoffret släkt.

  Vid fyratiden på morgonen uppgav polisen att mannen blivit anhållen. Brottsplatsen är avspärrad, och en teknisk undersökning ska genomföras. En förundersökning om mord har inletts.

  Uppgifterna om vad som hänt är ännu mycket få.

   

   

  Fler notiser