En man i Borås häller bensin över en elvaårig pojke samtidigt som han håller i en cigarett – säger ”nu tänder jag på”

  9 juli 2023, kl 10.16

  Det var i början av juni i år som en man i 55-årsåldern hällde bensin på en elvaårig pojkes tröja, samtidigt som han rökte en cigarett. Mannen misstänks därefter ha sagt ”nu tänder jag på”, rapporterar Göteborgs-Posten. Pojkens två jämnåriga vänner blev vittnen till händelsen.

  En vecka senare ska mannen också ha blottat sig för de tre barnen. Enligt det nu aktuella åtalet vid Borås tingsrätt har han vid ett annat tillfälle också hotat ett par i 40-årsåldern och deras barn med en planka. Han åtalas nu för flera brott, däribland grovt olaga hot samt sexuellt ofredande mot barn.

  Åklagaren Rebecka Nordlund anser att bevisningen mot mannen är stark. ”Det är min uppfattning, och därför tycker jag att man kan förvänta sig en fällande dom. Det finns så bra stödbevisning, dels teknisk bevisning som pojkens tröja, men också vittnesmål från pojkarna som var med vid händelsen. Det finns också någon form av koppling mellan de här personerna, men jag kan inte gå in på vilken.”

  Den åtalade, som förnekar brott, riskerar att utvisas om han döms, meddelar Borås Tidning. Han är sedan tidigare dömd för brott.

   

   

  Fler notiser